Ελαφρώς χαμηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ελαφρώς χαμηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ενδείξεις προόδου στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε περίπου κατά 0,1% λίγο μετά το κουδούνι του ανοίγματος, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 υπόχωρησε ελαφρώς κατά 0,01% στο άνοιγμα, ενώ ο γερμανικός DAX ενιχύθηκε ελαφρώς κατά 0,02%. Ο γαλλικός CAC 40 έχανε

0,11% στο κουδούνι του ανοίγματος.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB εμφάνισε οριακές απώλειες 0,01% και ο ισπανικός IBEX 35 0,09%.

Το επίκεντρο της αγοράς βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στις παγκόσμιες εμπορικές διαπραγματεύσεις, με λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει επιβληθεί για την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, τον επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το εμπόριο στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (ξημερώματα της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

Οι δύο πλευρές συνέχιζαν να διαπραγματεύονται σκληρά χθες για διάφορες διευθετήσεις ώστε να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους, μία εβδομάδα πριν παρέλθει η προθεσμία που επέβαλε η Ουάσινγκτον για την επίτευξη συμφωνίας, εξέλιξη που θα πυροδοτήσει την επιβολή επαχθέστερων δασμών.

Πίσω στην Ευρώπη, οι επενδυτές αναμένουν επίσης άλλη μια παρτίδα οικονομικών δεδομένων τα οποία θα δημοσιευτούν σήμερα.

Το οικονομικό ινστιτούτο Ifo της Γερμανίας αναμένεται να δημοσιεύσει το βασικό δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για το Φεβρουάριο. Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα δημοσιεύσει επίσης μια αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα