Οι τρεις απαραίτητες δεξιότητες των εργαζομένων στις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αλλάζει το εργατικό δυναμικό.

Τέσσερις στους πέντε επιχειρηματικούς ηγέτες στην Ασία πιστεύουν ότι η τεχνολογία που αναπτύσσεται θα μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση της Microsoft και της International Data Corporation.

Και όμως, υπάρχει αποσύνδεση μεταξύ του εργατικού δυναμικού.

Το

15% των εργαζομένων πιστεύει ότι η AI δεν θα έχει καμία επίδραση στις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με την έρευνα. Εν τω μεταξύ, περισσότερο από τα τρία τέταρτα (77%) αναμένουν από τον εργοδότη τους να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες για να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Αυτό παρουσιάζει μια ανησυχητική κατάσταση για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον διευθυντή της Microsoft στη Σιγκαπούρη, Kevin Wo, ο οποίος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο τοπίο της εργασίας.

«Δεν είναι πλέον η ευθύνη μόνο του εργοδότη», δήλωσε ο Wo στο CNBC, σημειώνοντας ότι πολλές επιχειρήσεις αργούν να επανεκπαιδεύσουν το προσωπικό τους. «Ο εργαζόμενος πρέπει να το κάνει αυτό».

Οι τρεις απαραίτητες δεξιότητες

Η έκθεση της Microsoft κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέχρι το 2021 θα υπάρχει ένα υπερπλεόνασμα των παραδοσιακών γνωστικών και χειρωνακτικών δεξιοτήτων στην Ασία, όπως η εισαγωγή δεδομένων, η αριθμητική και η επικοινωνία και οι μηχανικές δεξιότητες.

Ωστόσο, θα υπάρξει έλλειψη υψηλότερων γνωστικών ικανοτήτων, καθώς και κοινωνικών και τεχνολογικών δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, θα υπάρχει έλλειψη των τριών δεξιοτήτων που οι επιχειρηματικοί ηγέτες χρειάζονται περισσότερο.

1. Ψηφιακές δεξιότητες

2. Ικανότητες ανάλυσης

3. Συνεχείς δυνατότητες μάθησης

Ο Wo δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επικεντρωθούν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη συνεχών μαθησιακών ικανοτήτων και δημιουργικών αναλυτικών προσεγγίσεων.

«Νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να μάθουν για τις δεξιότητες γύρω από το σχεδιασμό», συνέχισε, αναφερόμενος σε μια προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων. Ένας ορισμός διαιρεί αυτό το μοντέλο σε πέντε βήματα: κατανόηση, ορισμός, ιδεαλισμός, πρωτοτυπία και δοκιμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα