Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα σε μια σειρά νέων αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,05% λίγο μετά το άνοιγμα με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Λίγο νωρίτερα, ο FTSE100 +0,29%, o DAX +0,15%, o CAC40 +0,17%, o FTSE MIB -0,11%, o IBEX35 -0,34%

Σήμερα αναμένεται νέος γύρος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Την Τετάρτη ανακοίνωσε αποτελέσματα γ' τριμήνου η δανέζικη εταιρεία

χημικών Akzo Nobel, η οποία αναμένει ανάπτυξη στην περιοχή της Ευρώπης (πλην Ηνωμένου Βασιλείου), της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής, προσθέτοντας ωστόσο ότι αναμένει συνέχισησ συγκεκριμένων προκλήσεων.
Στο μεταξύ, ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών Reckitt Benckiser μείωσε τις προβλέψεις του για τις ετήσιες πωλήσεις, μετά από μια πτώση στις πωλήσεις γ' τριμήνου.
Η γερμανική Zalando δημοσίευσε ενημερωτικό δελτίο για την είσοδό της στην αγορά καλλυντικών το 2018, καθώς συνέχισε να επιδεικνύει ισχυρή ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο.
Σε μεμονωμένες μετοχές, η αμερικανική κεφαλαιαγορά επέβαλε πρόστιμα στη Rio Tinto και σε δύο ανώτατα στελέχη της με κατηγορίες για απάτη. Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ τους κατηγορούν ότι είχαν φουσκώσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων άνθρακα στη Μοζαμβίκη, που αποκτήθηκαν για 3,7 δισ. δολάρια και πουλήθηκαν χρόνια αργότερα για 50 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.
Η βρετανική Sainsbury's θα βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε στα ΜΜΕ ότι η εταιρεία αναμένεται να μειώσει κατά 2.000 τις θέσεις εργασίας.

Στο μέτωπο της πολιτικής, οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις από την Καταλονία, καθώς η Ισπανία ανακοίνωσε δια της αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Ισπανίας είπε ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 αν αύριο η Καταλονία δεν αποκηρύξει τη δήλωση ανεξαρτησίας.
Σε ό,τι αφορά το Brexit, η Τερέζα Μέι αναμένεται να έχει νέες συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ αύριο, στον απόηχο της συνάντησής της με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, όπου αμφότεροι έκαναν λόγιο για ανάγκη επίσπευσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ – Βρετανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα