Μικρές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο Συνέδριο του ΚΚ της Κίνας

Οριακές μεταβολές σημείωσαν οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που ήταν αφιερωμένο στις μελλοντικές πολιτικές που θα ακολουθήσει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο ιαπωνικός Nikkei με μικρή άνοδο 0,13% συνεχίζοντας σε θετικό έδαφος μετά από 11 συνεχόμενος ημέρες κερδών. Οι μεγάλες εξαγωγικές κινήθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις με τις μεγαλύτερες απώλειες στις αυτοκινητοβιομηχανίες: η Mitsubishi

Motor υποχώρησε σχεδόν 2%, η Nissan κατά 0,23% ενώ η SoftBank Group υποχώρησε 0,32%.

Στην Κορεατική χερσόνησο, ο Kospi σχεδόν αμετάβλητος, υποχώρησε οριακά 0,01%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με μικρή άνοδο 0,02%. Ο δείκτης πρώτων υλών σημείωσε άνοδο 1,33%, ενώ απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

Στην Κίνα οι αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά με την προσοχή στραμμένη στο 19ο Συνέδριο του ΚΚ. Ο Shanghai Composite με άνοδο 0,11% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 0,12%.

Κλειστές παρέμειναν οι αγορές σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη λόγω εθνικής αργίας.

Οι αγορές παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στην Κίνα. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν σημάδια για το πώς το Πεκίνο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θέματα όπως το πρόβλημα του χρέους και η υπερβολική παραγωγή.

Κατά τη διάρκεια της του που κράτησε σχεδόν 3,5 ώρες, ο Πρόεδρος Xi Jinping υπογράμμισε τα επιτεύγματα της Κίνας τα τελευταία χρόνια, αλλά αναγνώρισε και τις μελλοντικές προκλήσεις που παραμένουν.

Όπως είπε, θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση της αγοράς στον τομέα των υπηρεσιών και πιο εκτεταμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα