Το όραμα του Σι Τζιπίνγκ για την «παγκόσμια» Κίνα

Τα πλεονεκτήματα του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά επισήμανε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ κατά την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος που διεξάγεται μια φορά κάθε πέντε χρόνια.

Όπως είπε στους συνέδρους και μέλη του Κόμματος, οι προοπτικές της χώρας είναι λαμπρές, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις, ενώ παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον του σοσιαλισμού.

«Θα ενώσουμε τον κινεζικό λαό όλων των εθνοτικών ομάδων και θα τον οδηγήσουμε σε μια αποφασιστική νίκη χτίζοντας μια ευημερούμενη κοινωνία από όλες τις απόψεις και διασφαλίζοντας την επιτυχία

του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά για μια νέα εποχή», είπε, σύμφωνα με την China Daily.

Ο Σι επισήμανε την επιτυχία που έχει σημειώσει η Κίνα τα τελευταία χρόνια κατά τη διακυβέρνησή του, συμπεριλαμβάνοντας και τη δυναμική, όπως είπε, εκστρατεία του κατά της διαφθοράς. Μέσα σε 5 χρόνια εξουσίας, πάνω από 1 εκατ. αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν και δεκάδες πρώην ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί φυλακίστηκαν.

Ο Κινέζος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Κίνα θα επιτρέψει στην αγορά να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κατανομή των πόρων στην οικονομία. Το Πεκίνο θέλει να δώσει στις δυνάμεις της αγοράς μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και να αναπτυχθεί ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, ωστόσο ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την πρόοδο αυτού του σχεδίου.

Στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής, η Σι είπε επίσης ότι το Πεκίνο θα προωθήσει συγχωνεύσεις και εξαγορές για κρατικά περιουσιακά στοιχεία, θα διευρύνει την πρόσβαση ξένων επενδυτών στον τομέα των υπηρεσιών και θα εμβαθύνει τη χρηματοοικονομική μεταρρύθμιση. Είπε επίσης ότι η χώρα θα εμβαθύνει τη μεταρρύθμιση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των επιτοκίων.

Η Κίνα, κατέληξε, θα συνεχίσει το άνοιγμά της στον κόσμο και τις ξένες επενδύσεις, ώστε μακροπρόθεσμα να γίνει μια μεγάλη, σύγχρονη σοσιαλιστική χώρα μέχρι το 2050.

Keywords
Τυχαία Θέματα