Εκτός από τραπεζικούς λογαριασμούς, το κράτος τώρα θα «μπουκάρει» και σε θυρίδες!

Πέφτει και το τελευταίο οχυρό όσων θέλουν να διαφυλάξουν αντικείμενα αξίας, αν και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο σημερινό "Έθνος", το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο το δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να «βάλει χέρι» και στο συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν, και να προσχωρεί σε κατασχέσεις.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα περιληφθεί και σειρά ρυθμίσεων φορολογικού χαρακτήρα που θα αφορούν

σε εκατομμύρια φορολογουμένους. Χαρακτηριστικά αναφέρονται:

- το χωρίς προειδοποίηση άνοιγμα και η δέσμευση περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία,

- την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος ως μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου ποσοστού δαπάνης με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για τη λήψη της έκπτωσης φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο,

- τη μείωση του ορίου συναλλαγής πάνω από το οποίο είναι υποχρεωτική η πληρωμή με τραπεζικό μέσο, όπως είναι η πιστωτική- χρεωστική κάρτα ή η πίστωση τραπεζικού λογαριασμού.

Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή με μορφή νέου νομοσχεδίου ή τροπολογίας η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα