Μετά τη Wall Street, «κοκκίνισαν» κι οι ασιατικές αγορές

Στο κόκκινο κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, επηρεασμένες κυρίως από τις εξελίξεις στη Nissan της οποίας η μετοχή σημείωσε απώλειες άνω του 6%, αλλά και από τη δοκιμασία που υπέστη χθες η Wall Street. Ο δείκτης Nikkei έχασε 1,05% και έκλεισε στις 21. 592 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,27% ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έκελισε με πτώση 2,13%. Επίσης με απώλειες έκλεισε ο Shenzhen

Composite (2,83%).

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έπεσε κατά 0,86%, ενώ ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε απώλειες 0,38%. Στο κόκκινο και ο NZX-50 της Νέας Ζηλανδίας, που έχασε 1,17%.

Η σύλληψη του προέδρου της Nissan, Carlos Ghosn, αναστάτωσε τον επιχειρηματικό κόσμο και έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας. Η Nissan ανακοίνωσε χθες ότι μια εσωτερική έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ghosn είχε διαπράξει αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η υπεξαίρεση χρημάτων της εταιρείας, ενώ για χρόνια ανέφερε χαμηλότερο ποσό ως αμοιβές του, σε σχέση με τις πραγματικές. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ομίλου συνελήφθη, πρόκειται να απολυθεί από το ΔΣ της Nissan αυτή την εβδομάδα κι αποτέλεσε έναν ακόμα παράγοντα για την πτώση των ασιατικών αγορών. Ο Ghosn είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Renault και πρόεδρος της Mitsubishi Motors, του τρίτου εταίρου της συμμαχίας.

Η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας, η ανησυχία για τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία από τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων που πραγματοποιεί η Fed, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να αποτελούν τις βασικές πηγές ανησυχίες, έχουν διαμορφώσει τους αρνητικούς παράγοντες που θέτουν σε δοκιμασία τις παγκόσμιες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα