Έκκληση για ενότητα του Εργατικού Κόμματος από τον Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τους βουλευτές των Εργατικών να τον στηρίξουν σε περίπτωση που εκλεγεί εκ νέου στην αρχηγία του κόμματος.

«Είναι δουλειά, είναι καθήκον, είναι ευθύνη κάθε βουλευτή του Εργατικού Κόμματος να στηρίξει το κόμμα στην προσπάθειά μας ενάντια στους Συντηρητικούς για μία διαφορετική, πιο δίκαιη, πιο καλή Βρετανία την οποία μπορούμε να κτίσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Κόρμπιν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Κόρμπιν έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα των Εργατικών τον

περασμένο μήνα και περισσότερα από 60 μέλη της ομάδας που τον στήριζε παραιτήθηκαν, μετά την απόφαση των Βρετανών να ταχθούν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., με αρκετούς να υποστηρίξουν ότι διεξήγαγε μία αποτυχημένη εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην Ένωση.

Παρά ταύτα παραμένει δημοφιλής μεταξύ πολλών μελών του κόμματός του, τα οποία άλλωστε θα κληθούν να εκλέξουν τον ηγέτη των Εργατικών σε ψηφοφορία στις 24 Σεπτεμβρίου.

Βάσει της τελευταίας δημοσκόπησης της YouGov, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 18 Ιουλίου, η πρώτη μετά την κατάκτηση της πρωθυπουργίας από την Τ. Μέι, ο Συντηρητικό Κόμμα προηγείται κατά 11 μονάδες των Εργατικών, ενώ τον Απρίλιο το Εργατικό Κόμμα προηγούνταν κατά τρεις μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα