Βραζιλία: Συναγερμός για τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς

Στη σύλληψη 10 ατόμων προχώρησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεκινούν στο Ρίο σε δύο εβδομάδες.

Πιθανώς η ομάδα των υποψήφιων τρομοκρατών να είχε σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος, όπως υποστήριξε το υπουργείο Δικαιοσύνης

της χώρας, προσθέτοντας ότι τα 10 άτομα είναι προφυλακισμένα, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη ανθρώπους.

Μετά από παρακολούθηση αποκαλύφθηκε ότι οι προφυλακισμένοι αντάλλασσαν μηνύματα επιθετικού περιεχομένου, με ενώ υποστήριζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν βαρύ οπλισμό και τακτικές ανταρτών προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι φόβοι αναφορικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ενισχυθεί μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, το οποίο οδήγησε τους υπεύθυνους ασφαλείας της Βραζιλίας να επανεξετάσουν όλη την προετοιμασία που έχει γίνει και να αυξήσουν τις περιπολίες αλλά και τους ελέγχους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Alexandre de Moraes υποστήριξε ότι η ομάδα των 10 είχε ξεκινήσει εκπαίδευση, ενώ αποκαλύφθηκε ότι είχε στενές σχέσεις με πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης είχαν πρόθεση να κτυπήσουν σε Γαλλία και Ορλάντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα