Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Γιούλια Σκριπάλ

Εξιτήριο πήρε αργά τη Δευτέρα από το νοσοκομείο η Γιούλια Σκριπάλ, η οποία μαζί με τον πατέρα της, έναν Ρώσο πρώην κατάσκοπο, δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η 33χρονη Γιούλια πήρε εξιτήριο χθες και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ ο πατέρας της παραμένει νοσηλευόμενος. Το ρωσικό πρακτορείο RIA είχε μεταδώσει ότι η Γιούλια θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Εκπρόσωπος

του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS) δήλωσε ότι σήμερα στις 08:30 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) πρόκειται να δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Σάλσμπερι.

Από την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στο Σάλσμπερι είχε προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με την κλινική κατάσταση της 33χρονης, περιγράφοντας την ως «σταθερή» και όχι κρίσιμη.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια η Γιούλια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ανακτά καθημερινά τις δυνάμεις της.

Υπενθυμίζεται ότι η ξάδερφη της Γιούλια, Βικτόρια Σκριπάλ, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι μίλησε μαζί της, στην πρώτη της επαφή με τον έξω κόσμο μετά το περιστατικό. «Είπε ότι όλα είναι καλά και ότι η ίδια είναι OK», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Σκριπάλ, τηλεφωνικά από τη Μόσχα, τονίζοντας πως δεν θα πει τίποτα παραπάνω. Αποσπάσματα της τηλεφωνικής συνομιλίας μετέδωσε και η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα