Εμπορικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετά την εντεινόμενη κρίση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, ενώ παράλληλα ανακοινώνονται μια σειρά από νέα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 0,26% στις 388,66 μονάδες με σχεδόν όλους τους κλάδους στο κόκκινο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει οριακή μεταβολή +0,05%. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί

0,6%. Ο CAC 40 με πτώση 0,35%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,33%. Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,35%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Adidas καταγράφει άλμα 8%, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη στο β΄τρίμηνο του 2018, με οδηγό τα ισχυρά έσοδα σε Κίνα και ΗΠΑ, ενώ επιβεβαίωσε το outlook.

Τις χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, λόγω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων. Πτώση και στον τομέα πρώτων υλών λόγω του εντεινόμενου εμπορικού πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή πρόσθετων δασμών 25% σε αμερικανικές εισαγωγές καυσίμων και χάλυβα αξίας 16 δισ. δολ. ως αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα που θα ενεργοποιηθούν στις 23 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο φέρεται να εμπλέκεται στη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι κυρώσεις θα ενεργοποιηθούν γύρω στις 22 Αυγούστου. Αποτέλεσμα η πτώση του ρουβλιού χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα