Ισχυρά κέρδη άνω του 1% στις κινεζικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια με οδηγό της ανόδου τις κινεζικές χρηματαγορές που ενισχύθηκαν σημαντικά πάνω από 1%.

Ο Shanghai composite σημείωσε άνοδο 1,88% ενώ ο Shenzhencomposite ενισχύθηκε κατά 2,54%.

Χθες Τετάρτη τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 12,2% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για αύξηση 10%. Ηταν τα πρώτα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές από τη μέρα που οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν δασμούς σε κιεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ.

Στην

Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,47% ενώ και ο ενεργειακός δείκτης αντέστρεψε τις απώλειες που είχε νωρίτερα παίρνοντας ώθηση από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Οι τιμές χθες έχασαν πάνω από 3% για να ανακάμψουν ωστόσο σήμερα λόγω αύξησης των εμπορικών εντάσεων.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225σημείωσε αντιθέτως πτώση 0,20%, παρασυρόμενος από τον κλάδο αυτοκινήτου. Η Toyota έχασε 0,65%, η Nissan στο -0,62% και η Honda υποχώρησε κατά 1,23%. Απώλειες 1,38% για τη Mazda Motor, ενώ ισχυρή πτώση 6,28% σημειώθηκε στη μετοχή της Suzuki. Ο διευρυμένος Topix έχασε 0,31%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε μικρές απώλειες 0,10%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,15%.

Keywords
Τυχαία Θέματα