Ανακάμπτουν οι τιμές του αργού λόγω νέων εμπορικών εντάσεων

Ανακάμπτει σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν αυξημένες.

Ειδικότερα, γλυρω στις 09:30 π.μ. το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ ενισχύεται κατά +0,30% ή 22 σεντς με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως

του +0,16% ή κατά 11 σεντς στα 67,05 δολ. ανά βαρέλι.

Τόσο το μπρεντ, όσο και το αμερικανικό αργό, κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 3% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε αντίμετρα απέναντι στους δασμούς των ΗΠΑ, με την επιβολή δασμών 25% σε προϊόντα ΗΠΑ (από χάλυβα και καύσιμα έως αυτοκίνητα και ιατρικό εξοπλισμό) αξίας 16 δισ. δολ..

Η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών έχει προκαλέσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι οποιαδήποτε επιβράδυνση στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα περιορίσει τη ζήτηση προς τα εμπορεύματα.

Οι εισαγωγές αργού στην Κίνα σημείωσαν οριακή ανάκαμψη τον Ιούλιο του 2018, έπειτα από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσεις, παραμένοντας ωστόσο στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Κίνα πραγματοποίησε εισαγωγές 8,48 εκατ. βαρελιών ημερησίως, έναντι 8,18 εκατ. βαρελιών ημερησίως το προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα