Δύο σετ οικονομικών κανόνων στην Ευρώπη λόγω... Κάμερον

Ένα deal της ΕΕ το οποίο αποσκοπεί στο να ικανοποιήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron και τις απαιτήσεις του για περισσότερη αυτοκυριαρχία της χώρας του, μπορεί να οδηγήσει σε ένα... διπολικό τραπεζικό σύστημα για τις χώρες της ευρωζώνης και αυτές εκτός.

Το προσχέδιο της συμφωνίας αυτής αναφέρει πως οι "απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας για τα πιστωτικά ιδρύματα" και άλλοι κανόνες που χρειάζονται για την ενίσχυση οικονομικής σταθερότητας μπορεί να χρειαστεί να "ενοποιηθούν"

για την εφαρμογή τους στην ευρωζώνη αλλά όχι για τις 9 χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της νομισματικής ένωσης.

Ως μέρος της προσπάθειας της Βρετανίας να αλλάξει το Ευρωπαϊκό τοπίο και να κερδίσει τους ψηφοφόρους που χρειάζεται έτσι ώστε να μείνει η χώρα στην Ένωση, ο Cameron έχει προσπαθήσει να κερδίσει την υποστήριξη της καρδιάς της βρετανικής οικονομίας, το City του Λονδίνου.

Το προσχέδιο της συμφωνίας μπορεί να "αποτελέσει περαιτέρω μείωση των πιέσεων που καλούν προς εφαρμογή ενιαίου βιβλίου οικονομικών κανόνων στην Ευρώπη", όπως αναφέρει ο Richard Reid, ερευνητής επί των θεμάτων αυτών στο University of Dundee της Σκωτίας. "Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κέρδος για τη Βρετανία, η οποία είναι έχει πλήρη συνείδηση της σημασίας του χρηματοοικονομικού της τομέα και θέλει να σιγουρευτεί πως η διεθνή της ανταγωνιστικότητα δεν επηρεάζεται από αχρείαστη ευρωπαϊκή ρύθμιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα