ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πού θα οδηγήσει μια πιθανή διάσπαση των 600 μονάδων το Χ.Α.

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να αξιολογήσει ανοδικά στις αρχές του μήνα την περιοχή των 635 μονάδων έφερε νέες ποιο έντονες ρευστοποιήσεις ωθώντας τον πάνω στα τριγωνικά όρια αντοχής των «Bulls» μεταξύ των 609 με 597 μονάδων. Διαγραμματική περιοχή, όπου διέρχονται δύο πλάγιες γραμμές στήριξης, που ενώνουν αρκετούς βραχυχρόνιους τοπικούς πυθμένες και το γνωστό οριζόντιο επίπεδο τάσης των 600 μονάδων. Όσο ο Γενικός Δείκτης κρατάει το εν λόγω

τριγωνικό pattern, κάτι που είδαμε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με το σχηματισμό των δύο καθοδικών «σκιών» στα daily candlesticks τόσο θα μαζεύει δυνάμεις για μια γρήγορη επάνοδο προς την περιοχή αναμέτρησης των 635 μονάδων.

Αντιθέτως η επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα απλώσει τη σκάλα για τη κατάβαση προς τη ζώνη στήριξης των 580 με 575 μονάδων καταστρατηγώντας το υπάρχον στρατηγικό πλάνο των «Bulls» για το όριο ανοδικής λύτρωσης των 700 μονάδων. Ιδιαίτερα μνεία θα πρέπει να γίνει για τις αναδιαρθρώσεις στην εσωτερική δυναμική του Γενικού Δείκτη, καθώς η τελευταία σημαντική πτώση των τραπεζικών μετοχών έχει επαναφέρει στη πρώτη πεντάδα βαρύτητας τις μετοχές των ΜΟΗ, ΜΠΕΛΑ και ΤΙΤΚ εκπαραθυρώνοντας εκείνες της Εθνικής και της Πειραιώς.

Το ανοδικό χάσμα του περασμένου Νοεμβρίου στις 1612,5 μονάδες φαίνεται να γέμισε καθοδικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 αφήνοντας να πλανώνται αρνητικές σκέψεις για την πραγματοποίηση μιας εξελισσόμενης καθοδική διάσπασης, όπου μπορεί να θέσει ως επόμενο σημείο στήριξης τις 1585 μονάδες. Γεγονός, που θα επιβεβαιώσει την επανείσοδο του δείκτη στο «παλιό» κανάλι W του περασμένου Αυγούστου έχοντας ως μεσοπρόθεσμο στόχο τη κάτω πλευρά του στην περιοχή των 1500 μονάδων περίπου. Σημαντική αλλαγή στο υπάρχον βραχυχρόνιο σκηνικό θα προκληθεί μόνο με την ανοδική αρπαγή των 1700 μονάδων.

Η αναμέτρηση του Τραπεζικού Δείκτη με την περιοχή των 700 μονάδων φαίνεται μέχρι στιγμής να δημιουργεί βραχυχρόνια αγοραστική δύναμη αποτυπώνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον «Morning Star» σχηματισμό στο ημερήσιο candlestick chart. Η ανοδική φυγή με αυξημένο όγκο συναλλαγών από το επίπεδο των 700 με 690 μονάδων μπορεί να δώσει πατήματα για την επάνοδο του δείκτη προς το σημείο των 782 μονάδων. Η δε επιτυχής διακράτηση των εν λόγω επιπέδων στήριξης θα δώσει παράταση στο πολύ αρνητικό σενάριο εισόδου του Τραπεζικού Δείκτη στη ζώνη που τον ταλάνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των 705 και των 613 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα