Ryanair: Πώς οι «μεγάλοι» θα τη βοηθήσουν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη

Στο κλείσιμο μιας σειράς συμφωνιών προχωρά η Ryanair, συμφωνιών που θα οδηγήσουν τον κολοσσό των οικονομικών πτήσεων να αποκτήσει τον έλεγχο ακόμα μεγαλύτερου μεριδίου ταξιδίων μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη.

Ετσι, η εταιρεία αναζητά συμφωνίες με αερομεταφορείς, όπως η Norwegian Air Shuttle

ASA, η ιρλανδική Aer Lingus, η ιταλική Alitalia και η γερμανική Lufthansa. Με αυτά τα deals επιδιώκει να «τροφοδοτεί» με πελάτες δικών της πτήσεων, αυτές τις εταιρείες για ταξίδια μακρινών αποστάσεων.

Παράλληλα, η Ryanair είναι ανοιχτή στην προσθήκη δρομολογίων, ώστε να παρέχει επαρκή συνδεσιμότητα και, τελικά, να υποκαταστήσει πολλές υπηρεσίες κοντινών αποστάσεων που λειτουργούν από φορείς των μεγάλων δικτύων, ενθαρρύνοντάς τα έτσι να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα διηπειρωτικά δρομολόγια. Έτσι περιέγραψε το σχέδιο της Ryanair ο διευθύνων σύμβουλός της, Michael O'Leary. Όπως είπε χαρακτηριστικά, όλο το σκεπτικό βασίζεται στο να πειστούν οι μεγάλοι αερομεταφορείς να σταματήσουν να ανταγωνίζονται τη Ryanair στα μικρά δρομολόγια, έναν τομέα, όπου, αντιθέτως, θα μπορούσαν να συνεργαστούν. «Ετσι και αυτοί θα χάνουν λιγότερα και εμείς θα έχουμε λιγότερο ανταγωνισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ryanair επιδιώκει να κλείσει συμφωνίες άμεσα ώστε να προλάβει την καλοκαιρινή σεζόν. Το σχέδιο είναι, οι πελάτες της να κλείνουν την πτήση για τον τελικό προορισμό τους μέσω των ιστοσελίδων των αερομεταφορέων μεγάλων αποστάσεων, αλλά να πετούν εντός Ευρώπης με τα δικά της τζετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα