Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, όχι μόνο τα hedge funds - Ραντεβού στις 2.400 μονάδες

Η προχθεσινή πώληση ενός πακέτου μετοχών ( 4,5%) της Τράπεζας Πειραιώς μέσα σ ένα βραδυ για πολλούς θεωρείται ως μια απλή κερδοσκοπική κίνηση από την οποία θα αποκομίσουν κέρδη οι “κακοί” σατανάδες' των hedge Funds.

Kι όμως δεν επρόκειτο για μια απλή κίνηση, αλλά για μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία. Διότι όποιον τραπεζίτη και να ρωτήσετε ακόμη και

η Goldman Sachs να βγεί να πουλήσει το 4,5% των μετοχών της ,
δεν θα βρει αγοραστές σ' ένα βράδυ.

Οι σατανάδες των hedge Funds- μιλάμε για τους υπαλλήλους- θα ήταν οι πρώτοι που θα συμμετείχαν στην επανάσταση όταν αυτή θα γινόταν, όπως γράφει σωστά ο Geraint Anderson στο βιβλίο του bear and loathing in the squre mile.

Hedge funds και οι ιδιοκτήτες τους έχουν λοιπόν τις προσδοκίες ότι, θα πουλήσουν υψηλότερα, ότι, η Ελλάδα θα πετύχει το πλεόνασμα και πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία από τις τράπεζες. Μην νομίζετε, όμως, πως δεν γνωρίζουν ορισμένα πράγματα για την ελληνική πραγματικότητα.Γνωρίζουν λ. χ. για την υψηλή ανεργία, ότι, οι Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητα.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που είναι Έλληνες έχουν στραφεί στην αγορά σημαντικών εκτάσεων γης.
Ως Έλληνες που έχουν ζήσει στο εξωτερικό έχουν και ορισμένες “απορίες”. Δεν μπορούν να καταλάβουν την αυξημένη κίνηση στους δρόμους με την κρίση, ή όταν υπάρχει ένα τριήμερο ή είναι ΤσικνοΠέμπτη. Όλα αυτά τα θεωρούν ως “λίπη” όπως “λίπη” θεωρούν τους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους που ποτέ δεν απολύθηκαν με τον ίδιο βαθμό που συνέβη αυτό στον ιδιωτικό τομέα.

Γιατί σας τα λέμε όλα αυτά για τα hedge Funds; Διότι επί 4 μήνες μειώνονται οι καταθέσεις και οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς και παρακολουθούν τα τρελά κέρδη στο χρηματιστήριο ή την καλή ζωή που διάγουν λίγοι πλέον.

Το μεγαλύτερο λάθος αυτής της κυβέρνησης λοιπόν είναι ότι, δεν δίνει δικαίωμα στο όνειρο, όπως έκανε η κυβέρνηση Ομπάμα το 2008.

Μπορεί να τους πήραν τα σπίτια το 2008, αλλά οι Αμερικανοί το 2009 συμμετείχαν πάλι στις αγορές, όταν η Citigroup είχε πάρει την ανηφόρα δίνοντας το σήμα της ανόδου. Αν ήταν άνεργοι, βρήκαν δουλειές, και αγόρασαν μετοχές. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πληθώρισε ( inflated) τα περιουσιακά στοιχεία, δίνοντας την ευκαιρία να δοθεί ώθηση και στην πραγματική οικονομία. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι προδομένοι και ταλαιπωρημένοι θα προχωρήσουν σε επενδύσεις πάλι σε υψηλά επίπεδα. Η ζωή, όμως, είναι τέτοια που μπορεί να διαψεύσει τους πάντες. Και οι προσδοκίες των “σατανάδων” να γίνουν ίδιες με αυτές της αποκαλούμενης “μαρίδας”. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι. Μπορεί να αγοράσουν μετά τις 1200 οι Έλληνες, ωστόσο το μεγάλο ραντεβού θα δοθεί για μετά τις 2400 μονάδες.

Υ. Γ Ήδη έχουμε εκφράσει προσωπική άποψη ότι, η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς θα είναι μη αντιστρέψιμη μετά τις 1200 μονάδες. Θα πρόκειται για ένα μακροχρόνιο ανοδικό κανάλι που μπορεί φέρει επίπεδα
τιμών πάνω από τις 2400 μονάδες.

.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα