ΔιαΝέοσις: Οι νέοι εμπιστεύονται περισσότερο το ΔΝΤ από τη Βουλή και τα κόμματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας έρευνας της ΔιαΝεόσις για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις των διαγενεακών σχέσεων στην απασχόληση των νέων στην Ευρώπη.

Η έρευνα που μελετά το πόσο επηρεάζουν την απασχόληση, την ανεργία και τις προσδοκίες των νέων για το μέλλον οι σχέσεις τους με τους γονείς τους, διενεργήθηκε από την MRB και μεταξύ άλλων εξετάζει το βαθμό εμπιστοσύνης των νέων, αλλά και των γονιών τους, στους θεσμούς.

Όπως προκύπτει,

στις απαντήσεις τους δίνουν βαθμό λίγο πάνω από το 1 με άριστα το 10 στα πολιτικά κόμματα και στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο το ΔΝΤ και την ελληνική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, με άριστα το 10 οι Ελληνες νέοι δίνουν βαθμό 1,1 στα πολιτικά κόμματα, 1,6 στο ελληνικό Κοινοβούλιο, 1,7 στα ΜΜΕ και 1,8 στο ΔΝΤ. Δηλαδή, όπως προκύπτει, μεταξύ των χαμηλότερων βαθμολογιών, τον υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης απολαμβάνει το ΔΝΤ, ξεπερνώντας το ελληνικό κοινοβούλιο και τα κόμματα. Την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των θεσμών (4,1/10) πήρε η Αστυνομία.

Στην ίδια ερώτηση, οι γονείς απάντησαν: Αστυνομία 6 με άριστα το 10, Δικαιοσύνη και εκκλησία 5,1, ενώ τη χαμηλότερη βαθμολογία πήραν το ΔΝΤ με 2,2, το ελληνικό κοινοβούλιο με 2,3 και τα πολιτικά κόμματα με 1,5 στα 10..

Keywords
Τυχαία Θέματα