Δεκάδες χιλιάδες 500ευρα κατέκλυσαν τις... τουαλέτες της Γενεύης

Ένα πραγματικό αίνιγμα προσπαθούν να λύσουν οι εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας, καθώς άγνωστοι προσπάθησαν να εξαφανίσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ... τραβώντας το καζανάκι σε τουαλέτα υποκαταστήματος της UBS στη Γενεύη.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ανακαλύφθηκαν πριν από αρκετούς μήνες κοντά σε θησαυροφυλάκιο που περιέχει εκατοντάδες θυρίδες ασφαλείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Tribune de Geneve που επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της Γενεύης.

Λίγες μέρες μετά, εμφανίστηκαν

κι άλλα χαρτονομίσματα σε τουαλέτες τριών εστιατορίων που είναι κοντά στην τράπεζα στην οδό Rue de la Corraterie. Χρειάστηκαν μάλιστα πολλές χιλιάδες φράγκα για να... ξεβουλώσουν τις τουαλέτες και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στα υδραυλικά.

Συνολικά οι αρχές έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ λερωμένων χαρτονομισμάτων, πολλά εκ των οποίων φαίνεται να κόπηκαν με ψαλίδι.

Η καταστροφή χρημάτων στην Ελβετία δεν αποτελεί αδίκημα, ωστόσο «κάποιος πρέπει να βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία», αναφέρει ο Henri Della Casa, εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα της Γενεύης.«Γι' αυτό ξεκινήσαμε έρευνα». Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει άλλες πληροφορίες, τακτική που τήρησε και η UBS.

Keywords
Τυχαία Θέματα