Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία παιχνιδιών Toys "R" Us

Αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρεία παιχνιδιών Toys "R" Us, όπως η ίδια ανακοίνωσε νωρίτερα.

Η είδηση έρχεται λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων, που η εταιρεία, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, κάνει παραδοσιακά τις περισσότερες πωλήσεις.

Η Toys

"R" Us είχε περάσει στην κατοχή της KKR, της Bain και της Vornado το 2005 με τίμημα 6,6 δισ. δολάρια.

Η αίτηση πτώχευσης βοηθά την εταιρεία με έδρα το Νιού Τζέρσι να αναδιαρθρώσει τα χρέη που της έμειναν από την εποχή της μοχλευμένης εξαγοράς της.

Τα χρέη της φθάνουν τα 4,9 δισ. δολ. Τα 400 εκατ. εξ αυτών είναι πληρωμές τόκων, απαιτητών το 2018 και άλλο 1,7 δισ. πρέπει να αποπληρωθεί το 2019.

«Σήμερα ξημερώνει μια νέα εποχή για την Toys R Us, καθώς περιμένουμε ότι οι οικονομικοί περιορισμοί που μας κράτησαν πίσω θα αντιμετωπιστούν με διαρκή και αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο Dave Brandon, πρόεδρος και CEO της εταιρείας. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά είναι τα σωστά βήματα ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα εμβληματικά μας brands Toys"R"Us και Babies"R"Us θα ζουν για πολλές γενιές ακόμη», είπε.

Παράλληλα, η εταιρεία, που έχει πληγεί από συρρίκνωση στις πωλήσεις και από τον αυξημένο ανταγωνισμό στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αναμένεται να καταθέσει ανάλογη αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της και για τη θυγατρική της στον Καναδά. Έκανε δε γνωστό ότι τα 1.600 καταστήματά της σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Όπως διευκρίνισε, τα 255 καταστήματά της εκτός ΗΠΑ και Καναδά δεν θα επηρεαστούν από την αίτηση για πτώχευση.

Η εταιρεία επεσήμανε πως έχει ήδη εξασφαλίσει δέσμευση για χρηματοδότηση τριών δισ. δολαρίων από κάποιους πιστωτές της, ενώ μέρος του ποσού προέρχεται από κοινοπραξία τραπεζών της JPMorgan. Αν και η χρηματοδότηση θα πρέπει να λάβει την έγκριση του δικαστηρίου, η Toys R Us είναι σίγουρη ότι θα πάρει το πράσινο φως.

Keywords
Τυχαία Θέματα