IAG αλλά και Niki Lauda μεταξύ των «μνηστήρων» για την Air Berlin

Η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, ήρθε να προστεθεί στη λίστα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την εξαγορά μέρους ή και του συνόλου της Air Berlin, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters. Όπως αναφέρει πάντως το πρακτορείο, δεν είναι ακόμα γνωστό για ποια κομμάτια της Air

Berlin κάνει προσφορά η IAG.

Ενδιαφέρον για την αφερέγγυα πλέον γερμανική εταιρεία αερομεταφορών εκδήλωσαν η επίσης γερμανική Lufthansa και αρκετές άλλες μέχρι την προθεσμία που είοχε θέσει η διοίκηση της air Berlin την περασμένη Παρασκευή.

Μεταξύ των εταιριών που κατέθεσαν προσφορά έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η EasyJet η οποία έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για τα τμήματα της επιχείρησης Short Air της Air Berlin.

Επίσης, ο πρώην οδηγός της Formula 1 Niki Lauda έχει υποβάλει από κοινού προσφορά με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor, η οποία ανήκει στην εταιρεία Thomas Cook.

Η γερμανική οικογενειακή επιχείρηση logistics Zeitfracht προσφέρθηκε να εξαγοράσει την πλατφόρμα εμπορίας φορτίου της Air Berlin, το κομμάτι συντήρησης και την περιφερειακή μονάδα LGW.

Ο επενδυτής της αεροπορικής βιομηχανίας Hans Rudolf Woehrl, από την πλευρά του, πρότεινε να αγοράσει τοηνAir Berlin στο σύνολό της, ενώ η LinkGlobal Logistics της Κίνας ζήτησε να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να διατυπώσει μια προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα