Δείτε τι προκύπτει από την διασταύρωση γαϊδάρου και ζέβρας!

Μωρό ζέβρας και γαϊδάρου γεννήθηκε στη Βρετανία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αυτός είναι ο Zippy, το ένα από τα δύο μόνο zonkey (συνδυασμός των zebra και donkey) που υπάρχουν στη Βρετανία. Ο Zippy γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο αγρόκτημα της Κρίστιν Τέρνερ στο Σάουθ Μπάροου, στο Σόμερσετ. Η μητέρα του, η Ziggy, μια ζέβρα έξι ετών, «μοιράζεται» τη φάρμα μαζί με εννιά γαϊδούρια.

Η 39χρονη Τάρνερ, ιδιοκτήτρια του

αγροκτήματος, έχει κάνει πολλές προσπάθειες, επί σειρά ετών, για να πετύχει αυτήν τη σπάνια διασταύρωση ζώων. Τελικά, το κατάφερε χάρη στη Ziggy και τον Rag, τους δύο γονείς που ανήκουν σε διαφορετικά είδη, αλλά ζευγάρωσαν στη φάρμα. Η Τάρνερ, στην αρχή είχε απογοητευτεί αφού περνούσε ο καιρός και η Ziggy δεν έμενε έγκυος. Κάποια στιγμή μάλιστα πίστεψε ότι δεν θα κυοφορήσει ποτέ. Ωστόσο, ένα πρωινό ξύπνησε έκπληκτη βλέποντας έξω από το παράθυρό της την Ziggy να έχει δίπλα της αυτό το σπάνιο μωρό.

Όπως είπε, η Ziggy αποδείχθηκε μια «λαμπρή μαμά», αλλά για τον Zippy, που είναι υγιέστατος, πρόσθεσε: «μπορείς να πεις ότι είναι ακόμα, κατά το ήμισυ, άγριο ζώο. Ξέρω ότι δεν μπορώ να του φερθώ όπως θα έκανα σε έναν γάιδαρο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι υπήρξαν φορές που όρμησε να με πνίξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα