Δήλωση από το Μπέλφαστ «ρίχνει» απότομα τη στερλίνα

Απότομη πτώση κατέγραψε σήμερα η στερλίνα έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις του υπαρχηγού του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας, Τζέφρι Ντόναλτσον, ότι η Μεγάλη Βρετανία οδεύει προς ένα «σκληρό» διαζύγιο με την ΕΕ.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, η στερλίνα υποχωρούσε στα 1,302 δολ. από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της νωρίτερα στα 1,308 δολ.

Όπως έγραψε ο Ντόναλτσον στο twitter: «Φαίνεται

πως οδεύουμε προς μη συμφωνία. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία της Ιρλανδικής Δημοκρατίας.

Looks like we’re heading for no deal. Such an outcome will have serious consequences for economy of Irish Republic. In addition, UK won’t have to pay a penny more to EU, which means big increase for Dublin. Can’t understand why Irish Government seems so intent on this course. https://t.co/1L4WF1n85N

Jeffrey Donaldson MP (@J_Donaldson_MP) 6 Νοεμβρίου 2018

Επίσης, η Μ. Βρετανία δεν θα έχει να πληρώσει ούτε πένα στην ΕΕ, γεγονός που σηματοδοτεί μεγάλη αύξηση για το Δουβλίνο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί η ιρλανδική κυβέρνηση εμφανίζεται τόσο πρόθυμη να ακολουθήσει αυτή την πορεία», έγραψε ο πολιτικός που θεωρείται πρόσωπο κομβικής σημασίας για τη διατήρηση της εξουσίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όπως άλλωστε και το κόμμα του, το DUP, για το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι, αφού της προσφέρει ψήφους που της επιτρέπουν να διατηρεί μια ισορροπία δυνάμεων στη βρετανική Βουλή. Κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με το Brexit όπως τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας που αποτελεί μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Δημοκρατίας της Ιρλανδίας που θα παραμείνει στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα