ΔΕΗ: Στις 20 Μαΐου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τους λιγνίτες

Δημοσιεύτηκε από τη ΔΕΗ η κοινή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων της Μελίτης και Μεγαλόπολης.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newmoney.gr, ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχει προτιμητέος επενδυτής μεταξύ 5 και 8 Μαΐου, για να κυρωθεί

στην συνέχεια η σύμβαση από την βουλή, ενώ απεύθυνε προσκλητήριο στους ιδιώτες που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό αλλά και σε νέους επενδυτές από την Κίνα, την Ρωσία και τις ΗΠΑ στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Κίνα.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου δείχνει ότι το χρονοδιάγραμμα πάει πιο πίσω σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα είναι η 19η Μαρτίου, ενώ οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν σε 59 ημέρες από τότε, δηλαδή περίπου στις 20 Μαΐου.

Στις 19 Μαρτίου θα ελεγχθούν τα προσόντα των ενδιαφερομένων κι όσοι πληρούν τα όρια και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας. Αμέσως μετά στις 20 Μαρτίου θα ανοίξει το VDR για τον τεχνικοοικονομικό έλεγχο που θα κάνουν οι υποψήφιοι επενδυτές και την ίδια μέρα θα τους παραδοθεί το πρώτο σχέδιο του SPA (Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών).

Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για το SPA με τον πρώτο κύκλο να ολοκληρώνεται γύρω στις 20 Απριλίου. Αυτές θα συνεχιστούν μέχρι τις 6 με 8 Μαίου οπότε και συμφωνηθεί το τελικό κείμενο του SPA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει («ο Νόμος»), και κατόπιν της από 8.3.2019 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ως ειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Η σχετική δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος & Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης στον σύνδεσμο:

https://www.dei.gr/el/i-dei/i-etairia/expression-of-interest-meliti-and-or-megalopoli

Keywords
Τυχαία Θέματα