Διπλή έρευνα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον νεκρό στον Κορυδαλλό

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός εξ αυτών.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με την παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή κρατούμενους για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες

για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο. Δηλαδή υπό ποίες προϋποθέσεις (νόμιμες ή μη) μετήχθησαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλου, γιατί και ποιός γιατρός τους παρακολουθούσε είτε ιδιώτης γιατρός είτε του Δημοσίου και θα ελεγχθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά.

Ακόμη, θα διερευνηθούν και όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα είτε αυτά ήταν από συγγενείς είτε από γιατρούς.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα