Ο Βέμπερ καλεί τον Μητσοτάκη να.... κόψει τη γραβάτα του


Πρόσκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... κόψει τη γραβάτα του με ψαλίδι απηύθυνε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Βαυαρός πολιτικός δημοσίευσε, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ένα πρωτότυπο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter θέλωντας να επισημάνει τις μισθολογικές διαφορές που εξακολουθούν να υφίστανται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα στα δυο φύλα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Βέμπερ εμφανίζεται

να μέτρα το μηκος της γραβάτας του το οποίο υπολόγισε στο ένα μέτρο και σαράντα εκατοστά.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν κόβει με ένα ψαλίδι 23 εκατοστά από αυτήν. Το συγκεκριμένο μήκος αντιστοιχεί στο 16,5%, οσο δηλαδή υπολογίζεται το ποσοστό της μισθολογικής διαφοράς για τις γυναικες στην ΕΕ που εκτελούν ίδια εργασία με τους άνδρες.

Μάλιστα ο κ. Βεμπερ αποφάσισε να προσκαλέσει τον «φίλο» του και αρχηγό της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, να πράξει το ίδιο.

The #GenderPayGap in Europe is at 16,5%. This is not acceptable for us! Join the #gendergapchallenge today on #InternationalWomensDay and show your support. I hereby challenge my friend @kmitsotakis to join me! #BetterEurope pic.twitter.com/VHPdGSeT80

— Manfred Weber (@ManfredWeber) 8 Μαρτίου 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα