Χρηματιστήριο Αθηνών: Προσπαθεί να πλησιάσει στα υψηλά των 960 μονάδων

Με κέρδη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 1,33% και να βρίσκεται στις 954,60 μονάδες με την αγορά να συνεχίζει να δείχνει πολύ καλή συμπεριφορά και να προσπαθεί να πλησιάσει στα υψηλά των 960 μονάδων, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό τα οποία ενδεχομένως

να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Federal Reserve για το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων ενώ παράλληλα σήμερα αργά το βράδυ έχουμε τις αποφάσεις του MSCI σχετικά με τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών και με την αγορά να εκτιμά ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι δυνητική προσθήκη που ενδέχεται να αντικαταστήσει τη μετοχή της Jumbo με το rebalancing να λαμβάνει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου.

Η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI θα ακολουθήσει στις 12 Μαϊου και το rebalancing στις 31 Μαϊου. Ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece, αλλά η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται κοντά στο κατώτατο όριο για τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Πρόσθεσή της θα μπορούσε να οδηγήσει σε παθητική επένδυση και εισροές ύψους $142 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό που εστιάζει η πλειονότητα των επενδυτών είναι στην διαφορετική συμπεριφορά του Τραπεζικού κλάδου με την υπόλοιπη αγορά μιας και ο Τραπεζικός κλάδος παρά την πρόσφατη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη έχει παραμείνει στα υψηλά του, με την αγορά να αναμένει να δει αν αυτή η θετική συμπεριφορά του Τραπεζικού κλάδου είναι αρκετή για να οδηγήσει συνολικά το Χρηματιστήριο Αθηνών σε νέα υψηλά έτους και προς τις 1000 μονάδες. Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης θέλει επιβεβαιωμένα κλεισίματα υψηλότερα των 950 – 961 μονάδων, προκειμένου να ελπίζει σε κίνηση προς τις 1013 και με απώτερο στόχο τις 1060 μονάδες. Αν χαθεί η στήριξη στις 936, με “φίλτρο” δύο συνεδριάσεων, οι αμέσως επόμενες εντοπίζονται στις 928 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 917 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 911 (ημερήσιο “stop long”) και η ζώνη 900 – 885 την οποία υπερασπίζονται οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών.

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, η μέχρι πρότινος αντίσταση στις 2200 – 2240 μονάδες, έχει μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμη στήριξη και όσο ανθίσταται οι “buyers” έχουν ελπίδες για αναρρίχηση προς τις 2366 – 2390 μονάδες. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 2200, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 2195 (ημερήσιο “stop long”) και 2175 – 2135 (σπεύδουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 1,38% και βρίσκεται στις 2.329,97 μονάδες η Πειραιώς με 2,45% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη με την Eurobank, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Τιτάνα, Motor Oil, Βιοχάλκο, Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ, Jumbo και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1% και Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ οι οποίες κινούνται με ήπια άνοδο. ΕΥΔΑΠ και Quest είναι αμετάβλητες ενώ καμία μετοχή δεν είναι με αρνητικό πρόσημο.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Κούρσα τραπεζών για φθηνά δάνεια σε ιδιώτες

Πολωνική «απόβαση» στην ελληνική αγορά

Τα παρτάλια του Καραμανλή, τα ζόρια της ΔΕΗ, οι ουρές (για διχίλιαρα) της Αττικής Οδού και το Ταμείο της Prodea

Keywords
Τυχαία Θέματα