Χρ. Σπίρτζης: Από το Μορέα θα ξεκινήσουν τα αναλογικά διόδια

Τον κόμβο της Μεγαλόπολης που θα συνδέσει την περιοχή, με το Κόρινθος -Τρίπολη Καλαμάτα του αυτοκινητόδρομου Μορέα, παρέδωσε την Πέμπτη σε κυκλοφορία ο υπουργός Υποδομών κ., Χρίστος Σπίρτζης.

Για το Φθινόπωρο μετατίθεται η παράδοση του συνόλου του έργου με την ολοκλήρωση της Περιμετρικής της Καλαμάτας. "Οι πολίτες της Μεγαλόπολης περίμεναν δέκα χρόνια το έργο που μειώνει κατά 7,5 χλμ. περίπου την απόσταση της πόλης

με τον κύριο Άξονα" δήλωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι η επανεκκίνηση του έργου που είχε παγώσει λόγω στάσης πληρωμών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έγινε από αυτή την Κυβέρνηση.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε ότι με την ολοκλήρωση του έργου, ο Μορέας θα είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος που θα εφαρμοστούν αναλογικά διόδια ενώ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση μελετών για την υπόλοιπη Πελοπόννησο από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο και από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα και το Καλό Νερό καθώς και τη σύνδεση της Τρίπολης με την Αρχαία Ολυμπία.

"Πιστεύουμε ότι πρέπει σε περιοχές σαν τη Μεγαλόπολη, που έχουν δώσει πολλά στη χώρα και έχουν υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αν μη τι άλλο να ολοκληρώνουμε τις αναγκαίες υποδομές, όχι στα λόγια αλλά στα έργα. Αυτό κάνουμε, γι' αυτό κρινόμαστε, όπως κρινόμαστε και για το κόστος αυτών των έργων. Ο αυτοκινητόδρομος του Μορέα θα ολοκληρωθεί με πάνω από 220 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την αρχή του σύμβαση".

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο δρόμος από τη Σπάρτη μέχρι το Γύθειο και να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα διάβρωσης στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Βάσει της συμφωνίας επανεκκίνησης με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν μελέτες που έχουν μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία, αξίας 12 εκατομμυρίων. Οι μελέτες αυτές περιλαμβάνουν:

-Το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τη συνέχιση του δρόμου Πάτρα – Πύργος, δηλαδή Πύργος – Τσακώνα – Καλά Νερά,
-Ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους μόνιμους κατοίκους όπου δεν υπάρχει παράδρομος και πολύ μεγάλες εκπτώσεις για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο, που φτάνει στο 70%,
-Διόδια αναλογικά στη φάση της λειτουργίας
-Δωρεάν μεταφορά και πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο.

"Ελπίζω μετά την ολοκλήρωση των έργων η συνεργασία που έχουμε με όλους τους παραχωρησιούχους να μας δώσει το δικαίωμα να πέσουν ακόμη περισσότερο τα διόδια και να εφαρμόσουμε στο σύνολο της χώρας το αναλογικό σύστημα" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα