H Burberry παγώνει τα σχέδιά της για το νέο βρετανικό εργοστάσιο μετά το Brexit

Το σχέδιο της γνωστής μάρκας Burberry Group να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ενδυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ύψους 50 εκατ. λιρών βρίσκεται σε αναμονή καθώς η εταιρεία αξιολογεί τον αντίκτυπο του Brexit.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εταιρεία

η οποία προχώρησε σε αναδιοργάνωση των τάξεων των ανώτατων στελεχών της την περασμένη εβδομάδα, επιθυμεί να προχωρήσει στη δημιουργία του εργοστασίου στο Λιντς της Αγγλίας, ωστόσο είναι «πολύ προσεκτική» με τα επενδυτικά της σχέδια, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος John Peace, μετά την ετήσια συνεδρίαση της εταιρίας στο Λονδίνο.

«Σίγουρα τα έχουμε βάλει σε αναμονή για την ώρα, αλλά αυτό μπορεί να είναι για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο John Peace και πρόσθεσε:

«Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα. Δεν έχει να κάνει με μια αναίρεση της απόφασης να το κάνουμε. Αλλά έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία επενδύουμε», διευκρίνισε.

Η Burberry ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει την εγκατάσταση, η οποία θα απασχολούσε 1.000 άτομα και θα εστίαζε στην παραγωγή των καπαρντίνων Burberry. Οι εργασίες επρόκειτο να ξεκινήσουν φέτος και να ολοκληρωθούν μέχρι το 2019. Ωστόσο, το Brexit φέρνει καθυστερήσεις σε πολλά επενδυτικά σχέδια όπως η επέκταση του αεροδρομίου του Heathrow του Λονδίνου και την πώληση του μεριδίου που κρατά η κυβέρνηση στη Royal Bank of Scotland.

Ο Philip Hammond, νεοδιορισθείς Καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου για το Δημόσιο, δήλωσε την Πέμπτη ότι η απόφαση να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «ταρακουνήσει την εμπιστοσύνη» και ότι θα λάβει «όλα τα μέτρα» που απαιτούνται για να καλύψει τη βρετανική οικονομία.

«Κάθε μέρα είναι σαν μια ολόκληρη ζωή αυτή την περίοδο», σε ό,τι αφορά στα νέα που προκύπτουν για το Brexit και τις συνέπειές του στην οικονομία, επισήμανε ο Peace.

Keywords
Τυχαία Θέματα