Χάνσον (ΕΚΤ): Πιθανόν να τερματιστεί η αγορά ομολόγων τον Σεπτέμβριο του '18

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τον επόμενο Σεπτέμβριο, αν η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίσει να αναπτύσσεται σύμφωνα με τις τρέχουσες προσδοκίες, ανέφερε ο Εσθονός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ, Αρντό Χάνσον, σε συνέντευξή του στο γερμανικό MNI.

«Αν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένεται, αν δούμε μια άνοδο του πληθωρισμού και αν αυτή κριθεί ότι θα είναι διατηρήσιμη, τότε το πρόγραμμα QE θα τερματιστεί», ανέφερε

ο Χάνσον.

Η σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων μέχρι τον τερματισμό «θα πρέπει να είναι μια από τις επιλογές που θα βρίσκονται στο τραπέζι», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία «βλέπουν» ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης αναμένεται να φτάσει στο 2,4% το 2017 και στο 2,1% το 2018 – ποσοστά που συνιστούν αναθεώρηση προς τα πάνω σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις. Η ανοδική ανάπτυξη θα έχει ως αιτία τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης. Ωστόσο, για το 2019 ο ΟΟΣΑ προβλέπει επιβράδυνση της οικονομία της Ευρωζώνης στο 1,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα