Σε άνοδο οι ευρωαγορές με ώθηση από τα... δυνατά βρετανικά stress test

Σε θετικό έδαφος κινούνται από το άνοιγμα σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ αλλά και στην ομιλία του υποψήφιου επικεφαλής της Fed Ζερόμ Πάουελ, για τον πληθωρισμό ενώπιον της Γερουσίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,32% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE100 +0,35% , o DAX +0,18%, o CAC40 +0,41%, o FTSE MIB +0,34% και

ο ΙΒΕΧ35 +0,33%

Καλές επιδόσεις καταγράφουν οι τράπεζες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests από την Τράπεζα της Αγγλίας. Για πρώτη φορά από το 2014, καμιά από τις μεγάλες βρετανικές τράπεζες δεν χρειάζεται να βρει έξτρα κεφάλαια. Το σενάριο για τα τεστ συμπεριλαμβάνει και τα ρίσκα που σχετίζονται με το Brexit, και, μεταξύ άλλων, προβλέπουν μια απότομη πτώση στις τιμές κατοικιών στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, η Societe Generale ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να κλείσει το 15% των υποκαταστημάτων της και να κάνει 900 απολύσεις στη Γαλλία μέχρι το 2020, καθώς επιταχύνει τον σχεδιασμό της ψηφιακής στρατηγικής στις δομές της.

Η BBVA δέχτηκε προσφορά 2,2 δισ. δολ. για τη μονάδα της στη Χιλή, από τη Bank of Nova Scotia, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο κατά 1% τη μετοχή της.

Ανοδος και για τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τη συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου.
Σε μονωμένες μετοχές, η βρετανική Ocado έκανε άλμα 26%, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τα γαλλικά σούπερ μάρκετ Groupe Casino.
Η Dixons Carphone αντιθέτως υποχώρησε 3% λόγω υποβαθμίσεων της αξιολόγησής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα