Μπαράζ ελέγχων σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με ξένες πινακίδες

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν τα παράνομα οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας με πινακίδες άλλων χωρών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί θεαματικά λόγω της υπερφορολόγησης και των χαμηλότερων τελών που ισχύουν στις γειτονικές χώρες.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΓΔΕ, Κινητές Ομάδες Ελέγχου της Διεύθυνσης Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν στη δέσμευση έξι αυτοκινήτων, σε σύνολο 17, που ελέγχθησαν, έξω από νυχτερινά κέντρα το βράδυ του Σαββάτου και από ιδιωτικό σχολείο, σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως

ανακοινώθηκε από τη ΓΓΔΕ, πρόκειται για οχήματα με πινακίδες Βουλγαρίας και άλλων χωρών, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στη χώρα μας τα συγκεκριμένα Ι.Χ.

Σημειώνεται ότι το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, έχουν πραγματοποιηθεί 5.102 έλεγχοι νόμιμης κατοχής και κυκλοφορίας οχημάτων με ξένες πινακίδες και έχουν διαπιστωθεί 477 παραβάσεις. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα παραπάνω φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα με την παραβατικότητα στη Θεσσαλονίκη να αγγίζει το 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα