Αutohellas: Τιμή-στόχος τα 32,30 ευρώ από την Euroxx

Tεράστια ανοδική κίνηση (38%) διαβλέπει για την μετοχή της εταιρείας Autohellas η Euroxx, καθώς εξέδωσε ανάλυση με την τιμή- στόχο να φθάνει τα 32,30 ευρώ. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, με βάση το p/e 8,3 και τον δείκτη εμπορικής αξίας προς χρηματοικονομικά κέρδη 4,2 για το 2018 η μετοχή διαπραγματεύεται με ένα discount πάνω απο 40% έναντι των ανταγωνιστών της. Η Autohellas είναι ο μεγαλύτερος franchisee της Hertz παγκοσμίως και απο το 2014 διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα για όλα τα σήματα της (Hertz, Thrifty, Dollar,

Firefly).

Ο όμιλος έχει μια ευρεία περιφεριακή παρουσία σε Ελλάδα. Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία και Κροατία (οι ξένες πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το 18,5% των συνολικών πωλήσεων για το 2016). Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια υψηλά διαφοροποιημένη παρουσία στην εισαγωγή - εμπόριο νέων αυτοκινήτων, διατηρώντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο και ένα μερίδιο αγορά 10% που αυξήθηκε κατά την διάρκεια της κρίσης.

Η Autohellas θα είναι ο βασικός ωφελημένος απο τον ελληνικό τουρισμό και το ρεκόρ των 30 εκατ. αφίξεων που αναμένονται για το 2018.

Επίσης, η στρατηγική της εταιρείας να αυξήσει την παρουσία στα καινούργια αυτοκίνητα, θα δρέψει καρπούς παρά τον άγριο ανταγωνισμό και τα χαμηλά περιθώρια κέρδους. Η θετική γνώμη της Euroxx απορρέει απο την ισχυρή της θέση στην αγορά, την ποιότητα της δοίκησης, τα αμυντικά χαρακτηριστικά, με καλό ποσοστό δυνητικής ανάπτυξης και της υγιούς παραγωγής χρηματοροών.

Βεβαίως, στα αρνητικά της μετοχής υπάρχει η χαμηλή εμπορευσιμότητα καθώς οι ελεύθερες μετοχές είναι 25,7% με τον κ. Θ. Βασιλάκη να κατέχει το 74,3% των μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα