Αθωώθηκε ο Co-CEO της Deutsche Bank που εμπλεκόταν σε υπόθεση απάτης

Την αθώωση του συν-διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank, Juergen Fitschen και τεσσάρων ακόμα πρώην υπαλλήλων της Τράπεζας αποφάσισε το δικαστήριο του Μονάχου σήμερα, οι οποίοι κατηγορούνταν πως εξαπάτησαν δικαστές σε δικαστική διαμάχη που κρατάει πάνω από 14 χρόνια, με ένα Γερμανό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Οι κατηγορίες βάραιναν μεταξύ άλλων τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους της τράπεζας

Josef Ackermann και Rolf Breuer.

Τα στελέχη της Deutsche Bank είχαν κατηγορηθεί ότι εξαπάτησαν δικαστές σε αστική αγωγή που κατατέθηκε από τον Leo Kirch ζητώντας 2 εκατ. ευρώ. Ο Kirch ισχυρίστηκε ότι ο Breuer ήταν η αιτία που έκλεισε η εταιρεία μίντια διότι αμφισβήτησε την πιστοληπτική της ικανότητα.

«Στην αρχή υπήρχαν σίγουρα σαφείς υποψίες για ατασθαλίες, γι 'αυτό ήταν θεμιτό να ολοκληρωθεί η δίκη και να συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με το κράτος δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Peter Noll.

Η ετυμηγορία αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τους Γερμανούς εισαγγελείς σε μια ακόμα δίκη που αφορά υψηλόβαθμα στελέχη. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην CEO της Porsche Wendelin Wiedeking και ο πρώην οικονομικής διευθυντής Holger Haerter απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες από το δικαστήριο της Στουτγάρδης πως χειραγωγούσαν μετοχές της Volkswagen κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης εξαγοράς το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα