Αθανάσιος Συριανός (ΕΖΑ): Μπίρα made in Greece

Η ζυθοποιία που δεν φοβήθηκε κρίση και ανταγωνισμό, αύξησε πωλήσεις και κέρδη και δημιούργησε μια νέα δυναμική στον κλάδο

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) είναι μια εταιρεία που δεν φοβήθηκε από το 2010 ούτε την κρίση, ούτε τον ανταγωνισμό. Στάθηκε γενναία απέναντι στις συγκυρίες και πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση, να απολέσει το φορολογικό πλεονέκτημα που της έδινε η μικροζυθοποιία αλλάζοντας φορολογικό καθεστώς μέσα σε ένα αβέβαιο επιχειρηματικό

περιβάλλον. Τα κερδοφόρα αποτελέσματα του 2016, μάλιστα, έδειξαν ότι έκανε τη σωστή επιλογή, μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η μόνη ελληνική ζυθοποιία, αναδείχθηκε εθνικός πρωταθλητής, έγινε πιο ανταγωνιστική, πιο δυνατή και πιο αγαπητή. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά ξεπερνώντας σε τζίρο τα 27,5 εκατ. ευρώ.

Η ΕΖΑ παράγει πέντε υψηλής γευστικής αξίας προϊόντα ζύθου, τις Pils Hellas, εζα ζ Premium Pilsener & εζα ζ Fine Lager, την BLUE island και τις Odyssey Red &White.

Η Pils Hellas είναι η πρώτη ελληνική μπίρα που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, για να γίνει με χιούμορ και αυθορμητισμό η αγαπημένη της παρέας. Το 2017 η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει στον Eλληνα καταναλωτή μια νέα επιλογή, την εζα ζ Fine Lager στοχεύοντας στην παραγωγή της καλύτερης ελληνικής μπίρας lager στην καλύτερη δυνατή τιμή για τον καταναλωτή.

Μάλιστα πρόσφατα, και η εζα ζ Fine Lager και η εζα ζ Premium Pilsener αναγνωρίστηκαν διεθνώς για την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους από το Διεθνές Ινστιτούτο ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) με έδρα τις Βρυξέλλες, κατακτώντας το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του iTQi.

Με αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 60%, αύξηση τζίρου από 16,5 εκατ. σε 28 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων στο 1 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνεται μια πολύ θετική εταιρική δυναμική του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το πλάνο της επόμενης τριετίας.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της ΕΖΑ προβλέπει ανάπτυξη των μαρκών και πανελλαδική κάλυψη. Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία διεύρυνε πρόσφατα τις αρμοδιότητές της με ανθρώπους με προσόντα. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης έχει πραγματοποιήσει θεαματική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων της κατά 60%, φτάνοντας σήμερα τα 180 άτομα στην παραγωγή, στο εμπορικό τμήμα και τη διακίνηση, παρέχοντας καλές αμοιβές, επιβράβευση της παραγωγικότητας και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Το όραμα της ΕΖΑ είναι να αναδειχθεί σε μια δυναμική και καινοτόμο εταιρεία, η οποία θα συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια ανάπτυξης της Ελλάδας. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, με βαθιά πίστη στα προϊόντα της, στοχεύει να αποτελέσει τον ισχυρότερο ελληνικό πυλώνα στον κλάδο της μπίρας με ταυτόχρονη ανάπτυξη και στο εξωτερικό με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Βασικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια είναι η σημαντική αύξηση των πωλήσεων, η εδραίωση στην αγορά, η αύξηση του brand awareness. Παράλληλα, σκοπεύει να προβεί σε επενδύσεις στη γραμμή εμφιάλωσης -θέλοντας να δημιουργήσει την καλύτερη γραμμή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια- με έμφαση στην καινοτομία.

Η ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων σε άλλες κατηγορίες είναι ένα θέμα που συναρπάζει. Η ΕΖΑ έχει ως θυγατρική εταιρεία την Crystal, η οποία μπορεί να αποτελέσει εμπορικό βραχίονα για τη διεύρυνση της συνεργασίας στον κλάδο των αναψυκτικών και του νερού. Η εταιρεία, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη στο εξωτερικό, αναπτύσσει δύο νέα καινοτόμα προϊόντα με στόχευση στις αγορές του εξωτερικού, τη σειρά O'Soul και το New Yorker.

Keywords
Τυχαία Θέματα