Ασπίδα προστασίας Πούτιν σε Άσαντ - Πρόωρη η συζήτηση για το άσυλο

Τη στήριξή του στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία είναι δεδομένη, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα, λέγοντας πως η συζήτηση για το άσυλο του Σύρου προέδρου την επόμενη μέρα της κρίσης, είναι πρόωρη.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν θέλησε να καταστήσει σαφές πως η επόμενη μέρα στη χώρα δεν αποκλείει την παρουσία του Άσαντ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που προέχει, είναι να ακολουθήσει μία δημοκρατική διαδικασία και να αποφασίσει ο λαός της Συρίας για το πρόσωπο που θα κυβερνήσει».

Παράλληλα,

ο Ρώσος πρόεδρος άσκησε δριμύτατη κριτική στη Δύση, υποστηρίζοντας πως τροφοδότησε την κρίση στη Συρία, στήνοντας γύρω της έναν χορό χρημάτωνμ, όπλων και μαχητών εκτός χώρας.

Η συζήτηση για τους όρους της επικείμενης ειρηνευτικής διαδικασίας θα ξεκινήσει στις 25 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή τόσο της πλευράς Άσαντ, όσο και των αντιπολιτευόμενων ομάδων.

Σε συνέντευξη του στη γερμανική Bild, ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνθισε χαρακτηριστικά: «Είναι πρόωρο να μιλάμε για το μέλλον του Άσαντ και αν θα του δώσουμε άσυλο ή όχι. Στο παρελθόν δώσαμε άσυλο στον Σνόουντεν, που ήταν πολύ πιο δύσκολο, σε σχέση με τον Άσαντ. Προέχει όμως, να δώσουμε στο λαό της Συρίας την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του. Αν ακολουθήσουμε τη δημοκρατική οδό, ενδεχομένως να μην χρειαστεί να πάει πουθενά».

Αναφερόμενος στις πρακτικές του Άσαντ, ο Ρώσος πρόεδρος στήριξε απόλυτα τον Σύρο πρόεδρο, λέγοντας πως «ο Άσαντ δεν αντιμάχεται το λαό της χώρας του, αλλά εκείνους που τον πολεμούν με τα όπλα. Ο άμαχος πληθυσμός υποφέρει εξαιτίας αυτών και όσων τους βοηθούν και όχι εξαιτίας του Άσαντ. Εμείς υποστηρίζουμε και τον Άσαντ και τους ένοπλους αντιπάλους του στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα