Σχέδιο της VW απέρριψε το Συμβούλιο της Καλιφόρνια

Οι συζητήσεις μεταξύ της VW και της Καλιφόρνιας για την αποκατάσταση των αυτοκινήτων που διαθέτουν τον ντιζελοκινητήρα με το τσιπάκι που παραποιούσε τις ενδείξεις εκπομπών ρύπων θα συνεχιστούν, καθώς την Τρίτη (12/1) το Συμβούλιο της αμερικανικής πολιτείας απέρριψε την πρόταση των μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη συνεδρίαση, το Συμβούλιο έκρινε ότι η πρόταση δεν ήταν επαρκής, ενώ δεν διευθετούσε το πρόβλημα γρήγορα, όπως απαιτούν οι Αμερικανοί. Στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα επιβολής νέου προστίμου προς

την εταιρεία, εντούτοις εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι έχουν παραβιαστεί εκ νέου οι νόμοι περί εκπομπής αερίων.

Την Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του CEO της VW, Ματίας Μίλερ και επικεφαλής της υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, Τζίνα Μακάρθι, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για την εξεύρεση λύσεων στο σκάνδαλο που επηρέασε περίπου 600.000 οχήματα στις ΗΠΑ και περίπου 11 εκατ. σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα