Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

Πτωτικά κινήθηκαν την πρώτη ημέρα των συναλλαγών γι' αυτή την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την τάση της Wall Strett που σημείωσε απώλειες την Παρασκευή, την ώρα που η προσοχή στρέφεται στην Τράπεζα της Ιαπωνίας και άλλες κεντρικές τράπεζες που συνεδριάζουν εντός της εβδομάδας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,74% στις 22.544,84 μονάδες,

με τις μεγαλύτερες απώλειες στους κλάδους ενέργειας, φαρμάκου και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Ο διευρυμένος Topix σημείωσε απώλειες 0,29%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε οριακά κατά 0,06%, με απώλειες στις μετοχές τεχνολογίας. Η Samsung Electronics έχασε 0,96% ενώ ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα.

Πτωτικά και οι κινεζικές αγορές, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,55%, ενώ ο υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 σημείωσε πτώση 0,32%. Ο Shenzhen Composite μειώθηκε 1,22%.

Στο μεταξύ, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,77% με τον κλάδο πληροφορικής τεχνολογίας να χάνει 2,52%. Ενδεικτικά η Tencent υποχώρησε κατά 2,52%, ενώ απώλειες είχε και ο κλάδος καταναλωτικών αγαθών. Σημειώνεται επίσης ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Orient Overseas καθώς προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας από την κινεζική Cosco Shipping.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 μειώθηκε 0,35% με τις μεγαλύτερες απώλειες στον κλάδο υγείας και τεχνολογίας πληροφορικής. Ωστόσο,,και οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας είχαν απώλειες.

Ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας, Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,46% στις απογευματινές συναλλαγές.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε σταθεροποιητικά έναντι του γεν στα 111,07 γεν, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική της πολιτική αύριο Τρίτη.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι η BOJ θα διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της. Υπάρχει όμως αυξημένη φημολογία ότι μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στις ρυθμίσεις ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων εν μέρει εξαιτίας της χαμηλότερης κερδοφορίας των τραπεζών και του χαμηλού πληθωρισμού στην Ιαπωνία», αναφέρει ο αναλυτής της Commonwealth Bank της Αυστραλίας, Elias Haddad.

Αύριο ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της ανοιχτής επιτροπής της Fed, αν και δεν αναμένονται ότι θα προκύψουν σημαντικά αποτελέσματα από εκεί. Πάντως, οι επενδυτές παρακολουθούν για τυχόν στοιχεία που θα υποδεικνύουν αν η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο - για τέταρτη φορά φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα