Heineken: Υποβαθμίζει το guidance για τα περιθώρια κέρδους του 2018

Η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, προχώρησε σε υποβάθμιση του guidance της για τα περιθώρια κέρδους του συνόλου του έτους μετά την ανακοίνωση κερδών για το α’ εξάμηνο του έτους, τα οποία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η εταιρεία που παράγει μπύρες όπως η Tiger, η Sol και η Strongbow προέβλεψε πως το λειτουργικό της περιθώριο θα μειωθεί κατά 20

μονάδες βάσης, σε σχέση με τις 25 μονάδες βάσης που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. Η ολλανδική εταιρεία απέδωσε την υποβάθμιση αυτή στις συναλλαγματικές μεταβολές αλλά και στις επιπτώσεις της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στη Βραζιλία.

Η Heineken απέκτησε τις δραστηριότητες της ιαπωνικής Kirin στη Βραζιλία το 2017 και έγινε έτσι ο Νο 2 «παίκτης» της εν λόγω αγοράς, ωστόσο είχε προειδοποιήσει για πιθανή επίπτωση στα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Heineken, το α’ εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,9% στα 1,076 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,6% στα 10,7 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,89 ευρώ, χαμηλότερα των προβλέψεων του Reuters για κέρδη 1,95 ευρώ/μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα