Αποχωρεί ο CEO της AIB σε μια κίνηση-έκπληξη

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIB Group Plc, Bernard Byrne, πρόκειται να αποχωρήσει, σε μια κίνηση-έκπληξη που έρχεται εβδομάδες μετά την παραίτηση του οικονομικού επικεφαλής της τράεπεζας.

Ο Byrne θα παραμείνει ως Διευθύνων Σύμβουλος το 2019 και, παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο θα προχωρήσει τη διαδικασία διορισμού του διαδόχου του, δήλωσε η AIB σε δήλωσή

της την Παρασκευή.

«Ήταν μια πολύ ζοφερή μέρα στη ζωή μου όταν ο Bernard μου είπε ότι είχε μια εξωτερική ευκαιρία την οποία ήθελε να ακολουθήσει», δήλωσε ο πρόεδρος Richard Pym.
Ο Byrne έγινε CEO το 2015. Έπαιξε βασικό ρόλο στην IPO της εταιρείας πέρυσι, όταν η κυβέρνηση πώλησε το 28% του μεριδίου της σε αυτή. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση διατηρεί ποσοστό συμμετοχής 71% και ως εκ τούτου υπάρχει ανώτατο όριο πληρωμής για τα στελέχη, ενώ τα επιδόματα απαγορεύονται.

Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι ο κυβερνητικός έλεγχος παρεμποδίζει τις προοπτικές της και βλάπτει την ικανότητά της να διατηρεί προσωπικό.

Η κυβέρνηση ψήφισε τον Απρίλιο εναντίον του σχεδίου της AIB για την επιστροφή των επιδομάτων των κορυφαίων εκτελεστικών στελεχών και τον Σεπτέμβριο ο οικονομικός διευθυντής Mark Bourke δήλωσε ότι έφυγε για την Novo Banco SA, την πορτογαλική τράπεζα που ανήκει στη Lone Star Funds. Ο Bourke παραμένει με την ΑΙΒ για τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα