Shell: Αναμένονται ισχυρές πιέσεις στα κέρδη μετά τη «βουτιά» στις τιμές πετρελαίου

Η Shell αναμένεται να είναι η πρώτη παραγωγός που θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα πόσο πολύ έχει πληγεί από την «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξαγοράς της BG Group, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του κλάδου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι επενδυτές θα

εξετάσουν προσεκτικά τους αριθμούς της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης την ώρα που το πετρέλαιο έχει πέσει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Η Shell έχει προχωρήσει σε χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας και μείωση δαπανών καθώς ο CEO της εταιρείας προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης.

Όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη συγχώνευσή της με τη BG Group τo Brent διαπραγματευόταν στα 55 δολάρια.

Η ύφεση 18 μηνών σε αργό πετρέλαιο, η μεγαλύτερη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έχει καθυστερήσει επενδύσεις της εταιρείας ύψους 380 δισ. δολαρίων, προκαλώντας μείωση των κερδών και διαγράφοντας περισσότερα από 2,7 τρισ. δολάρια της αγοραίας αξίας των πετρελαϊκών εταιρειών.

Η Shell δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει το 2015 το λειτουργικό κόστος να μειωθεί κατά 4 δισ. δολάρια, και κατά επιπλέον 3 δισ. δολάρια το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα