Από ανεξάρτητους αξιολογητές τα επενδυτικά σχέδια του επενδυτικού

Σε ανεξάρτητους αξιολογητές περνούν ο έλεγχος και η έγκριση των επενδυτικών σχεδίων που θα κατατεθούν από υποψήφιους επενδυτές στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων, που ορίζει ότι «για την εξυπηρέτηση των αναγκών αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων αξιοποιείται το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών του ΠΔ 33/2311». από τον ίδιο φορέα θα επιλέγονται και οι ελεγκτές που θα εξετάζουν το κατά πόσο οι επιχειρήσεις που ενισχύθηκαν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

Όπως γράφει η Καθημερινή

με τη μεταφορά της αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο από το υπουργείο Οικονομίας σε εξωτερικούς φορείς επιδιώκεται ουσιαστικά να απεμπλακεί η διαδικασία από την αρμόδια διεύθυνση, υπάλληλοι της οποίας είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διαφθορά.

Την τελική εισήγηση πάντως προς τον υπουργό Οικονομίας θα έχει η Επιτροπή Διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών, που θα αποτελείται από υπαλλήλους του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα