Bayer: Υπεδιπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο – Κάτω των προβλέψεων τα EBITDA

Υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών κατά το δ' τρίμηνο του 2015 ανακοίνωσε ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer, κυρίως λόγω των θετικών νομισματικών επιδράσεων, παρά το ότι έδωσε μια μέτρια πρόβλεψη για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 613 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 224 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 595 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση

που διεξήχθη από τη Wall Street Journal.

Σε ό,τι αφορά τα EBITDA, πάντως, η Bayer που από χθες έχει και νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προβλέψεων, καθώς τα κέρδη από τον αγροτικό τομέα σημείωσαν πτώση.

Συγεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν άνοδο 4% στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 2,04 δισ. που ανέμεναν 12 αναλυτές που συμμετεχίχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Παράλληλα, τα κέρδη προ έκτακατων χρεώσεων μειώθηαν κατά 9,5% στο τμήμα καλλιεργειών κατά το δ' τρίμηνο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά μονοψήφιο ποσοστό, καθώς και ότι θα φτάσουν τα 47 δισ. ευρώ κατά την τρέχουσα χρήση, σε σχέση με τα 46,32 δισ. ευρώ το 2015. Η εταιρεία τόνισε πως σχεδιάζει να αυξήσει τα EBITDA κατά μονοψήφιο ποσοστό, από τα 10,27 δισ. ευρώ πέρυσι.

Τα έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν 4,9% στα 11,32 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα