Ανυπομονεί να συναντήσει τον Κιμ σύντομα ο Τραμπ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συμφώνησαν να κανονίσουν μία δεύτερη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των δύο χωρών «όσο το δυνατόν συντομότερα» ενώ συζήτησαν και τη δυνητική παρακολούθηση των βημάτων της Πιονγκγιάνγκ προς την αποπυρηνικοποίηση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Με tweet του ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίηση

του για την εποικοδομητική συνάντηση Πομπέο-Κιμ ενώ δήλωσε πως ανυπομονεί σύντομα να συναντήσει το Βορειοκορεάτη ηγέτη.

.@SecPompeo had a good meeting with Chairman Kim today in Pyongyang. Progress made on Singapore Summit Agreements! I look forward to seeing Chairman Kim again, in the near future. pic.twitter.com/bUa2pkq80s

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 7 Οκτωβρίου 2018

Ο Πομπέο σημείωσε ότι το πρόσφατο, τέταρτο ταξίδι του στη Βόρεια Κορέα ήταν «ακόμη ένα βήμα» προς την αποπυρηνικοποίηση καθώς και πως είχε μία «καλή, παραγωγική συζήτηση» με τον Κιμ. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα.

Ο Πομπέο σημείωσε ότι αυτός και ο Κιμ συζήτησαν τα βήματα αποπυρηνικοποίησης που πρέπει να γίνουν από τη Βόρεια Κορέα και το ζήτημα της παρακολούθησης αυτών των κινήσεων από την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς η Ουάσιγκτον το θεωρεί κριτικής σημασίας. Συνομίλησαν και για τα μέτρα που θα πάρουν οι ΗΠΑ ως ανταπόδοση, όπως ανέφερε το γραφείο του Προέδρου της Νότιας Κορέας.

Ο Μουν Τζάε-ιν είχε συνομιλίες με τον αμερικανό ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα και την τοποθεσία της δεύτερης Συνόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα