Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξι μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων», τόνισε από την Καβάλα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό

και κατηγορώντας την ότι «τους τα έδωσαν όλα» με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως «πυροδοτεί νέες εκρήξεις» και απευθυνόμενος στους «Μακεδόνες της μιας και μόνης, Ελληνικής, Μακεδονίας μας», όπως είπε, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας.

Τελεία και παύλα», εξηγώντας πως «γιατί απλούστατα, από την ώρα που τους δίναμε όνομα που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία, επισήμως όλοι θα τους έλεγαν, όχι … βορειο-μακεδόνες, όχι ανω-μακεδόνες, αλλά σκέτο "μακεδόνες”...

Και επί πλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας "Μακεδόνων” και την αναγνώριση "Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση "Μακεδονικής ταυτότητας”».

Ο κ. Σαμαράς, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους τα έδωσαν όλα», αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και προέβλεψε αναταραχή στα Βαλκάνια λέγοντας ότι «η συμφωνία πυροδοτεί νέες εκρήξεις.
Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι …Αλβανοί!

Γιατί διευκολύνει τη "μεγάλη Αλβανία”!
Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη!

Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου».

Επανέλαβε ότι «η ΝΔ, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία.

Ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση» και συνέχισε λέγοντας «όπως ήλθαν τα πράγματα βέβαια, δεν ξέρω αν θα φτάσει τελικά ως την Ελληνική Βουλή - πάντως εμείς δεν θα την ψηφίσουμε.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε "Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα”.
Γιατί τότε θα νομιμοποιούσαμε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό μέσα στην ίδια τη χώρα μας.

Ούτε μπορούμε να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διαπραγματευθούμε με τα Σκόπια τη μελλοντική τους ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη».

Υπογράμμισε ότι «το καλύτερο - για όλους, πια - είναι να συμβεί αυτό που είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην προχωρήσουν οι Πρέσπες και να αρχίσει η διαπραγμάτευση μεταξύ μας από την αρχή».

Περαιτέρω, o πρώην πρωθυπουργός κάνοντας αναφορά στα περί καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο σχολίασε πως «μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα - ότι "βγήκαμε επί τέλους από το Μνημόνιο” ωστόσο οι αγορές δεν μας δανείζουν, το χρηματιστήριο της Ελλάδας καταρρέει, τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας, αντί να μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, απειλούν να μας υποβαθμίσουν, όπως έγινε προχθές με τη Μoody' s, η ανάπτυξη της οικονομίας μας αντί να επιταχύνεται επιβραδύνεται».

Αναφερόμενος στο μέτωπο της ανεργίας ο πρώην πρωθυπουργός αμφισβήτησε την αποκλιμάκωση και σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι ότι φεύγουν μισθωτοί πλήρους απασχόλησης - δηλαδή 8ωρου, πέντε μέρες την εβδομάδα - και στη θέση τους προσλαμβάνονται περισσότεροι "μερικώς απασχολούμενοι” - με τετράωρα ή με δύο μέρες τη βδομάδα».

Για το πλεόνασμα και το υπερπλεόνασμα είπε πως οφείλεται στο ότι δεν έχουν εκκαθαριστεί πολλές νέες συντάξεις και πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου καθώς τα φέσια του δημοσίου αυξάνονται.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, δεν φτιάχνει "πλεονάσματα”, ούτε "υπέρ-πλεονάσματα”…
Κρυφά ελλείμματα φτιάχνει!

Και κρυφά χρέη σωρεύει», ενώ «ο Τσίπρας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Για το υπερταμείο ο κ. Σαμαράς, αφού σημείωσε ότι «η Τρόϊκα ζήτησε κι από μας να δημιουργηθεί το περιβόητο "υπερταμείο”», πρόσθεσε «το αρνηθήκαμε κατηγορηματικά ως προσβολή στην χώρας μας.
Μετά από λίγο έπαψαν να επιμένουν».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και του το επέβαλαν.
Η Τρόικα δεν διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει από μας υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια!

Ούτε από μας το ζήτησε, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα, που μπήκε σε μνημόνιο. Το ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο!
Και ο Τσίπρας το υπέγραψε».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «άνοιξαν τα σύνορα στις ορδές των λαθρομεταναστών.
Και ήλθαν έτσι κοντά στο 1,5 εκατομμύριο τότε και αρκετές δεκάδες χιλιάδες παγιδεύτηκαν τελικά στην Ελλάδα.

Και τότε αποκαλύφθηκε ο δήθεν "ανθρωπισμός” και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, στοιβάζονταν σε αληθινά κολαστήρια ανθρωπίνων ψυχών, ειδικά για ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα».

«Η ΝΔ είναι μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει και ότι η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της...Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς. Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες», κατέληξε ο κ. Σαμαράς , ξεκαθαρίζοντας στο θέμα των μελλοντικών συνεργασιών ότι «με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα