Αντιδρούν στο παγκόσμιο selloff οι ευρωαγορές

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν κατά τις μεσημεριανές συναλλαγές οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τις πρωινές απώλειες στον απόηχο της χθεσινής μεγάλης πτώσης που σημειώθηκε στη Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και να αναμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ που συνεδριάζει σήμερα για τη νομισματική πολιτική.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 353,93 μονάδες .

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,11%, στη Φρανκφούρτη ο DAX

στο +0,27% , στο Παρίσι ο CAC με άνοδο 0,23% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,54%. Ο ισπανικός IBEX 35 με άνοδο 1,09%.

Οι μετοχές τεχνολογίας γύρισαν σε θετικό έδαφος με άνοδο άνω του 1%. Εκφράστηκαν ανησυχίες ότι ο κλάδος έχει υπερτιμηθεί γεγονός που οδήγησε και σε σημαντικές απώλειες στη Wall Street.

Οι μετοχές του κλάδου των μίντια εξακολουθούν να σημειώνουν απώλειες 2,6%, καθώς η «βουτιά» κατά 16% της WPP λειτούργησε ως βαρίδι για τις υπόλοιπες μετοχές. Η εταιρεία υποβάθμισε το ετήσιο outlook και ανακοίνωσε μεγάλη πτώση στο Trading.

Η γερμανική Kion Group αντιθέτως ενισχύεται κατά 13% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου. Ανοδος 8% για την Puma μετά την αναβάθμιση του ετήσιου guidance.

Άνοδος 1,1% για τη μετοχή της UBS η οποία ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα κέρδη γ' τριμήνου.

Η τράπεζα SEB σημειώνει άνοδο 3,5% χάρη σε απροσδόκητα υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο ενώ η Lloyds επίσης εξέπληξε με τα τελευταία της αποτελέσματα, σύμφωνων με τα οποία, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στις 4,69 δισ. στερλίνες, υψηλότερα 1% σε ετήσια βάση. Για το εννεάμηνο, τα μετά από φόρους κέρδη αυξήθηκαν 18% στις 3,66 δισ. στερλίνες. Η μετοχή της κινείται με μικρή άνοδο.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ και όπως εκτιμούν οι αναλυτές δεν αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ενώ ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να επαναλάβει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα τερματιστεί κανονικά στα τέλη του έτους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, όπως σημειώνει η Berenberg Bank. Παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στο θέμα του ιταλικού προϋπολογισμού, όπου θα σημειώσει ότι δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά μεμονωμένες κυβερνήσεις

Την ίδια ώρα, η διαμάχη μεταξύ Ρώμης – Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της πρώτης συνεχίζεται . Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Τζιοβάνι Τρία, ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν βλέπει λόγο να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό, μετά την πρωτοφανή κίνηση της Κομισιόν να απορρίψει αυτόν που εστάλη δίνοντας διορία τριών εβδομάδων στη χώρα προκειμένου να στείλει τις αλλαγές που προτείνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα