Ανοδος στην Ευρώπη στον απόηχο του G20 – Τα βλέμματα τώρα στο Eurogroup

Ωθηση στις διεθνείς αγορές έδωσαν τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση, με αποτέλεσμα, μετά την Ασία να ανοίξουν με άνοδο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,31% και πριν λίγo σημείωνε κέρδη 0,46% με τους περισσότερους τομείς και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Νωρίτερα, η εικόνα στα μεγαλύτερα ταμπλό της ηπείρου είχε ως εξής: στο Λονδίνο ο FTSE 100 με άνοδο 0,48%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 0,53%, στο Παρίσι ο CAC40 0,38% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB 0,74%.

Το

Σαββατοκύριακο οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη συναντήθηκαν στο Αμβούργο, με θέματα συζήτησης το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και την άμυνα. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν, για πρώτη φορά και συνομίλησαν σχετικά με τη δημιουργία ενός «αδιαπέραστου συστήματος κυβερνοασφάλειας», μια ιδέα που τελικά κατέπεσε, αφού ο ίδιος ο Τραμπ έγραψε αργότερα στο twitter ότι είναι μια ιδέα που εξαρχής δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Αργότερα μάλιστα βγήκαν στο φως στοιχεία ότι ο ίδιος ο γιος του Τραμπ είχε κάνει συνάντηση με δικηγόρο του Κρεμλίνου με σκοπό να συζητήσουν πληροφορίες που θα έβλαπταν την προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σήμερα στο μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Eurogroup, ενώ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Malcolm Turnbull θα επισκεφθεί την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντήσει μέλη της τουρκικής κυβέρνησης. Θα συζητήσουν διμερή θέματα και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος πριν τη διεξαγωγή ενός μεγάλου πετρελαϊκού συνεδρίου. Η συνάντηση θα γίνει στον απόηχο της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα