Κατάρ: «Ασπίδα» κατά της απομόνωσης με συναλλαγματικά αποθέματα 340 δισ.

Η οικονομία του Κατάρ είναι σε θέση να αντέξει σε οποιοδήποτε σοκ που μπορεί να προκληθεί από την κατάσταση απομόνωσης στην οποία έχουν θέσει τη μικρή χώρα του Κόλπου οι γειτονικές της αραβικές χώρες, διαβεβαιώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Κατάρ, ενώ την ίδια ώρα δηλώνει πρόθυμος να καλωσορίσει όποιον θέλει να ερευνήσει τους λογαριασμούς της τράπεζας

και τις χρηματικές ροές.

«Δεν είμαστε ένοχοι», αναφέρει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο δίκτυο CNBC. Ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που απευθύνουν στη χώρα του τα άλλα αραβικά κράτη ότι δηλαδή υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Μιλώντας από τα κεντρικά της τράπεζας στη Ντόχα, ο Σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Σαούντ αλ-Θάνι, είπε ότι το Κατάρ έχει συναλλαγματικά αποθέματα και επενδυτικές τοποθετήσεις 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσει την κατάσταση απομόνωσης από τις αραβικές χώρες.

«Αυτή είναι η αξιοπιστία του συστήματος μας κι έχουμε αρκετή ρευστότητα προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως είπε, η κεντρική τράπεζα του εμιράτου διαθέτει συναλλαγματικά αποθέματα 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά κι αποθέματα χρυσού, ενώ η αρμόδια αρχή επενδύσεων (Qatar Investment Authority) έχει τοποθετήσεις 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες μπορούν να ρευστοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα