Ανοδικά στο +4% οι κρατήσεις για τον ελληνικό τουρισμό στο τέλος Φεβρουαρίου

Της Στεφανίας Σούκη

Με θετικό πρόσημο και παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω προσφυγικού κινούνται οι κρατήσεις για τον ελληνικό τουρισμό στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία της Amadeus.

Η πλέον βασική αγορά για την Ελλάδα, αυτή της Γερμανίας, απ' όπου πάντως μία πιο συγκεκριμένη εικόνα θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα από την τουριστική έκθεση της ΙΤΒ του Βερολίνου, δειχνει

σταθερότητα, ενώ η δεύτερη βασική αγορά, αυτή της Μεγάλης Βρετανίας κινείται επίσης αυξητικά. Θετικά πρόσημα σε σχέση με τον περυσινό Φεβουάριο σημειώνονται και για τις αγορές της Ρωσίας, της Γαλλίας και των σκανδιναβικών χωρών, ενώ σταθερή, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις περί μεγάλης ανόδου έχει παραμείνει η εικόνα των κρατήσεων από την Πολωνία. Οι τουριστικοί φορείς αποδίδουν το γεγονός στο ότι οι Πολωνοί τουρίστες φαίνεται να έχουν επηρεαστεί περισσότερο σε σχέση με άλλες κατηγορίες τουριστών από το προσφυγικό ζήτημα.

Αντίστοιχα, αρνητικά για τον προορισμό ''Ελλάδα'', με βάση τα στοιχεία από την Amadeus κινούνται εφέτος, στο τέλος Φεβρουάριου οι αγορές της Αυστρίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

H Eλλάδα φαίνεται να έχει κερδίσει μερίδιο μέσα στο Φεβρουάριο, ο οποίος έκλεισε με ένα +4,1% στις κρατήσεις, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ ο Ιανουάριος του τρέχοντος έτους ήταν οριακά θετικός με ένα +1%.
Στους βασικούς ανταγωνιστές της χώρας μας την Ισπανία, οι κρατήσεις διαμορφώνονται στο τέλος Φεβρουαρίου στο +6,6%, έναντι του 7,3% του Ιανουαρίου.

Μεγάλες απώλειες, βασικά λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, σημειώνει η Τουρκία με ακόμη μεγαλύτερη πτώση το Φεβρουάριο στο 26,3% έναντι του 25,4% του Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα