Σπάει όλα τα ρεκόρ το Ελ. Βενιζέλος - Διψήφια η αύξηση το Φεβρουάριο

Της Στεφανίας Σούκη

Ανεβάζει ...ρυθμούς το Ελ. Βενιζέλος, αφού ο Φεβρουάριος ''σπάει'' ένα ακόμη ρεκόρ σε επίπεδο συνολικών αφίξεων, προδιαθέτοντας για μία ακόμη δυνατή χρονιά για τον τουρισμό της Αθήνας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο

μήνα το 1 εκατομμύριο, φθάνοντας το 1,07 εκατ., πετυχαίνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,2%. Από πλευράς του αεροδρομίου της Αθήνας, αναφέρεται ότι το ρεκόρ αυτό θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους. Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6% ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, σε σχέση με το 1,88 εκατ. επιβατών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Ειδικά ως προς το τελευταίο και την κίνηση εσωτερικού, από πλευράς του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκτιμάται ότι η σημαντική αύξηση που έχει παρατηρηθεί στις αρχές του έτους, στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, πιθανότατα να οφείλεται στους αποκλεισμούς των δρόμων κατά τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα